Det är andra gången gillt för Teenage Engineering. Förra gången hamnade de i final, i år vann de. Grattis till Stora Designpriset-vinnaren 2016!

– Det känns superkul att vinna, kul att få revansch, säger Oscar Ahlgren.

Vad avgjorde?
– Vi har lyckats göra en bred och folkkär produkt på ett smart sätt, med begränsade resurser och ändå lyckats ta fram något som fått ett stort genomslag. Vi har gjort ett instrument som kan användas av en större bredd av personer och i ett större åldersspann, säger Oscar Ahlgren.

 

Största marknaden i USA

Teenage Engineering har sin stora marknad i USA. Med Stora Designpriset visar de att de även nått ut brett hemma i Sverige.

– Det är ett kvitto på att vi har fått ett erkännande inom svenskt näringsliv och industri. Det är roligt.

Inspirationen till Pocket operator var Nintendos populära serie Game & Watch, som kom på 1980-talet.

– Enkelheten i produkterna, en dedikerad funktion i varje enhet och releaseplanen var spännande och vi ville testa upplägget – men på vårt sätt.

 

Kostar runt femhundralappen

Pocket Operator har snabbt blivit populär både hos unga och äldre användare. Den kostar runt femhundralappen och även kända artister och producenter finns på kundlistan. Bon Iver, Avicii, Depeche Mode och Linkin Park för att nämna några.

Stora Designpriset är förutom äran en check på 250 000 kronor. Vad ska ni göra med kvartsmiljonen?
– Det har vi inte bestämt än. Vi har extremt mycket idéer, det handlar bara om att välja den mest lämpliga. Vi är inte kända för att göra samma sak två gånger. Ni får veta när produkten lanseras! Det är roligare att få komma med en överraskning.

Om du blickar framåt, var är ni om 5 år…?
– Just nu är vi i en stark tillväxtfas. Vår dröm är att realisera flera av våra idéer, men vi är begränsade i vårt manskap. Nu klarar vi max två stora projekt parallellt. Om vi kan göra fyra-fem stora projekt parallellt vore det jätteroligt. Men det kräver att vi kan öka vårt utvecklingsteam och omsätta mer, säger Oscar Ahlgren.